رئیسی: حمایت از غزه مطابق قانون اساسی است/ سود سرمایه فعالان اقتصادی تضمین شود

رئیس جمهور گفت: حمایت ما از غزه و فلسطین جزو مبانی قانون اساسی است و از اول انقلاب، حمایت از فلسطینیان به عنوان مساله اول مطرح بوده است.

به گزارش میراث آریا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور روز یکشنبه در دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی در سالن اجلاس سران، اظهار داشت: قانون اساسی، اساس قوانین، مقررات‌ و ارتباطات میان بخش های مختلف، نظام اسلامی، تشکیلات و ساختار نظام اسلامی را به ما آموخته است.

وی با بیان اینکه امام (ره) درباره حکومت اسلامی و ولایت فقیه نظریه ای دارند و قبل از امام، بحث ولایت فقیه در کتب بزرگان اشاره شده‌ است، ادامه داد: در اصل ولایت فقیه بعد از قرن ۴ و ۵ و بعد از مرحوم شیخ طوسی، بزرگان و فقها همگی در آثار خود به موضوع ولایت فقیه پرداخته اند ولی نظریه امام (ره) کامل تر و جامع تر است و صاحب نظریه دکترین ولایت فقیه در دوران‌ معاصر را می توان امام بزرگوار دانست.

رئیس جمهور تاکید کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی مترقی‌ترین قوانین بین تمام کشورهاست. به اذعان یک حقوقدان آفریقایی قانون اساسی جمهوری اسلامی، میان دموکراسی و آرمان تجمیع شده است. 

آیت الله رئیسی با بیان اینکه از افتخارات نظام‌ جمهوری اسلامی است که تمام‌ نهادها  وسازمان ها و ساختارهای این‌ نظام‌ مبتنی بر رأی مردم است، اظهار داشت: رای مردم یک امر تشریفاتی و سیاسی نیست. امام راحل اگر فرمودند میزان رأی ملت است، حقیقتا امام (ره) مردم باور بودند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام (ره)، مردم، رأی مردم و توجه به نگاه مردم را باور داشتند، ادامه داد: امروز اگر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی توجه به مردم را به مسئولان گوشزد می کنند حقیقتا مردم را باور دارند. چراکه رای مردم در شکل گیری تمام‌ نهادها در جمهوری اسلامی‌ حائز اهمیت است و  قانون اساسی تکلیف کرده است که باید به آرای عمومی مراجعه شود.

تکلیف مسئولان تحقق قانون اساسی است

آیت الله رئیسی ادامه داد: مردم حقوقی دارند و مسئولان تکالیفی، حق و تکلیف در یک راستاست. تکلیف نسبت به تمام دست اندرکاران و  مسئولان، تحقق قانون اساسی است و مردم به موجب قانون اساسی از حقوقی برخوردارند .ظرفیتی که امروز جمهوری اسلامی از آن برخوردار است، ظرفیت اقتصادی و منابع بسیار زیر زمینی و نیروی انسانی کارآمد است.

جلوه دولت مردمی در اقتصاد میدان دادن به مردم، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی است

وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا اقتصاد بخش خصوصی رونق بگیرد و در مسیر مردمی کردن اقتصاد پیش برویم، اظهار داشت: میدان دادن به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران دارای اهمیت است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کار فعالان اقتصادی به شکل قانونی، حقوقی و قضایی باید تضمین شود، اضافه کرد: تضمین سود و بهره سرمایه فعالان اقتصادی در قوانین کشور دیده شده است. در سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و اقتصاد مقاومتی که سیاست های آن ابلاغ شد، این تضمین وجود دارد. 

آیت الله رئیسی تصریح کرد: جلوه دولت مردمی در اقتصاد آن است که باید به مردم ، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی و سرمایه آنها میدان و تضمین داده شود تا در عرصه های مختلف فعال باشند. فعالیت بخش تعاونی در کشور بسیار اثرگذار است و باید اقتصاد تعاونی فعال شود، اقدامات در این زمینه کافی نیست. بخش خصوصی و تعاونی و دولتی در قانون اساسی در کنار هم ذکر شده است.

اموال نامشروع باید به بیت‌المال مسترد شود

رئیس جمهور با بیان اینکه اصل ۴۹ قانون اساسی و استرداد اموال نامشروع از قبل انقلاب اسلامی تاکنون پابرجاست، گفت:  هرگاه کسی اموال نامشروع کسب کند باید آن مال را به بیت المال مسترد کند و این اصل کارآمد همچنان پابرجاست است. 

آیت الله رئیسی تاکید کرد: هیچ فردی حق ندارد مال نامشروع،  مال کسب شده از غصب، رشوه، روابط ناسالم، دست اندازی به حقوق بیت المال و غصب اراضی و بیت المال را کسب کند.

وی با بیان اینکه عدالت از مبانی قانون اساسی کشور است و بعداز توحید در مبانی توحید نسبت به هیچ‌ موضوعی همانند عدالت تاکید نشده است‌، اظهار داشت: عدالت فراگیرترین موضوعی است که در فرهنگ دینی کشور به آن توجه شده و در بین مفاهیم فرهنگی کشور در تمام شئون برقرار است. عدالت و توحید، عدالت و خلقت، عدالت و بعثت، عدالت و امامت، عدالت و معاد، عدالت و فرج، عدالت اقتصادی، اجتماعی، فراگیر ترین مفهوم است.

انتهای پیام/

کد خبر 1402091200624
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha